..life is a canvas,get my crayon & bunchos and brushes,and paint it colorful..

Tuesday, January 5, 2010

me VS kedai2 mahal

perasan x,bile kite pegi kedai mhl2..
mcm MAC,guess,starbucks,levis,etc..
sales gurl/boy die jenis yg snobby,rude,xhormat org,
and yg plng skt ati...pndng kite,mcm kite xmampu nk bli brg dr kdi tu...
rs bes sgt la tuh keje kt c2..

bile kte msk je,mule la ikut kite ke hulur ke hilir..
kte pgg 1 brg,die btulkn blk.
kte tgk 1 baju,die lipat blk..
mcm kte nk sepahkn sgt brg2 kt kdi tuh.
tp peliknye,bile kte betul2 need their help..
sorg pun xde..
mane pegi sume?

kat mane2 pun same,kat msia ke,moscow ke..
msti ade je jns manusia begini..
mcm ari ni,aku beli buku kt kdi buku.
pas cashier tu mskkn buku dlm plstik,
die cmpk buku tu ats kaunter.
pdhal aku dh hulur tgn nk amek.
seyesly?
if kat msia,sah2 aku akn mengamuk..
tp kat cni..xyah la mmbazir masa.
silap2,aku yg kene halau dr kdi tu..

aku ingt g time aku nk bli sumtin for my mum
time tu kt kedai bonia,plaza angsana.
f.y.i angsana ni dr umh aku if drive dlm 5min dh smpi.
so no reason la nk bersiap bagai kn..
aku dgn selambenye pki suar track,tshirt dan selipar.
aku pun msk la bonia tu,belek2 brg..
tb2 sales gurl die tnye..
"awk ni bole ke nk beli?"
apekah reaksi yg sepatutnye aku tunjukkn?
aku beyond mrh sbb terkejut dgn soaln die..
so,i simply said...
"xmampu kak..sbb tu sy tgk2 je" and trus blah dr c2.

if de sesape yg pernah mengalami naseb yg same
sile la kongsi cerite
skite kene prthnkn hak kite sbgi pengguna
hehehehe..

2 comments:

nurainaakabil said...

ahakz...aper bahaasa ko reka ari tuh ek??

celaka + lahanat = cilanat ek??

ahaha..len kali ko bg je kt dpn muke die..so what if kte Xleh nk bli pon..tgk2 pn salah ke..sah2 la mampu..bangang..klu x mampu Xda keje bazir masa g angsana tuh..baik g jual kuih ke cri keje ke..adoi..ape ke kes bangang la..klu aku weyh..mmg aku maki dah..biasa la..aku kn fames sbb cpt marah :)))

nadia.H said...

yaa..btul la tuh..cilanat mmg plng sesuai..hoho =p

kisah ni berlaku zmn bru pas sek..time tuh aku sopan g..sek agama la katekn..haha..if jd skrg,mmg selamat la org tuh..aku siap suh pnggil manager nnt kot..lalala~~

xla nis..ko femes sbb suku at entry depress...hahaha..

okes,aku gelak dgn komen aku sndr..apekah!hahaha....